Het Spaanse Wine & Food evenement van het jaar

In opdracht van de regering van de deelstaat van Castilla y León organiseert Kroon op het Werk een proeverij van de wijnen uit deze regio. De proeverij zal plaatsvinden op maandagmiddag 13 juni 2022 Hotel Jakarta in Amsterdam.

 

Wijnproducenten- en foodproducenten uit Castilla y León geven acte de présence op dit bijzondere evenement. Een deel van hen is nog op zoek naar een importeur in Nederland. De proeverij is uitsluitend bedoeld voor de wijnhandel, pers, foodprofessionals, social influencers en horeca/sommeliers.

 

Ontdek en proef de Spaanse passie. Alle deelnemers nemen hun beste producten mee uit Castilla y Leon. Dat moet je ervaren. Een evenement wat slechts eenmaal per jaar wordt georganiseerd dus mis het niet en schrijf je vandaag in.

Junta de Castilla y León

Castilla y León is, geografisch gezien, de grootste van de zeventien autonome regio’s van Spanje, en ligt in het noordwesten van het land.

 

Castilla y León grenst in het noorden aan Asturië en Cantabrië, in het oosten aan Baskenland, La Rioja en Aragón, in het zuidoosten aan Madrid en Castilië-La Mancha, in het zuiden aan Extremadura, en in het westen aan Portugal en Galicië. De hoofdstad van de autonome regio is Valladolid.

 

Junta de Catstilla y león is het gebied waar ‘wijnen nog wijnen’ zijn. Castilla y León, het noordelijke deel van het oude Castilië, het noordelijke deel van de hoogvlakte Meseta Norte. Het plateau dat gedomineerd wordt door de wijngebieden Ribera del Duero, Rueda, Toro en Cigales.

 

Allemaal authentieke wijnen komen uit Castilla y León. Krachtig wijnen met finesse uit Ribera del Duero tot de citrus koninginnen uit Rueda.

Alles over wijn

Gastronomie uit de regio

Folder

Alles over food

WTOL Academy

Kroon op het Werk werkt nauw samen met het wijnkennis instituut: WTOL-Academy

 

Dit opleidingsinstituut is een Stichting Vakopleiding Horeca (SVH) erkend opleider voor Wijn, Gastronomie en andere branchegerichte horeca-opleidingen.

 

Voor het Spaanse wijnevent ‘Castillia y León’ op 13 juni maken wij dankbaar gebruik van de professionele wijnkennis van de opleiders en sommeliers van WTOL.

MASTERCLASS

Tijdens het middagprogramma wordt een exclusieve masterclass georganiseerd voor wijnkenners, zoals inkoper, sommeliers en andere wijnprofessionals. In een uur tijd neemt Ruud Weterings van WTOL u mee op reis door het sprankelende wijngebied Castilla y León.

 

De presentatie van Ruud Wetering wordt ondersteund met beeld en geluid. En uiteraard wordt er goed geproefd tijdens deze masterclass. Een leerzame bijeenkomst met diepgang.

VOlGEBOEKT

Programma

 

  • 12.00 uur: Masterclass Wijnen van Castilla y León                           (Alleen voor genodigden)
  • 13.00 uur: Opening van evenement (Vrije inloop)
  • 17.00 uur: Einde van evenement

Participanten

Hotel Jakarta Amsterdam

Een uniek energieneutraal 4-sterrenhotel in Amsterdam waar twee werelden samen komen. Waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta, ligt nu een groene oase in het centrum van Amsterdam. Hotel Jakarta Amsterdam Is goed te bereiken, zowel met openbaar vervoer als met de auto. Onder het hotel bevindt zich een ruime parkeergarage. Voor diegene die na afloop een hapje en drankje wil nuttigen, het hotel beschikt over een stijlvol restaurant en op de bovenste verdienping vind je een skybar met een prachtig uitzicht over Amsterdam

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer
Hotel Jakarta is zeer goed te bereiken met het OV. Vanaf Amsterdam CS kun je zowel de bus als de tram pakken. Lopen naar Hotel Jakarta Amsterdam kan ook, vanaf Amsterdam CS is dit ongeveer 25 minuten.

Tram 26
Tram 26 richting ‘IJburg’ stopt direct voor de Jan Schaeferbrug (halte Kattenburgerstraat) op de Piet Heinkade. Dit is twee haltes vanaf beginpunt Centraal Station. Vanaf halte Kattenburgerstraat is het een paar minuten lopen naar Hotel Jakarta Amsterdam.

Bus 43
Bus 43 richting ‘Borneo eiland’ stopt pal voor het hotel bij halte ‘Tosaristraat’. De bus terug richting ‘Houthavens’ stopt 4 haltes verder bij Centraal Station.

Met de auto (parkeren)
Voer ‘Tosaristraat 6’ in op de navigatie. Het hotel beschikt over een ondergrondse parkeergarage – à €4 per uur of € 35  per nacht – met plaats voor 86 auto’s. 20 plekken beschikken over een elektrische laadpaal. Heb je rechtstreeks bij ons geboekt via hoteljakarta.nl, dan kan je in het hotel parkeren bijboeken voor €27,50  op basis van beschikbaarheid.

Inschrijven

Inschrijven is kinderlijk eenvoudig. Vul het formulier in en stuur het naar ons toe. Wil je met een collega of bevriende relatie wilt komen, vul dan afzonderlijk van elkaar het formulier in. Vergeet niet jouw mobile nummer te vermelden. Bij calamiteiten kunnen we je dan tijdig informeren.

 

Als je je aanmeldt, dan ontvang je een emailbevestiging. Een week voor het evenement, ontvang je een email herinnering.

 

Het event van 13 juni van Casilla y León in het kort

  • Maandag 13 juni
  • Van 13.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Hotel Jakarta Amsterdam
  • Wat: de beste wijnen proeven en in contact komen met de wijnhuizen
  • Wat meer: Het heerlijkste eten proeven en in contact komen met de producenten
  • Wie: alleen wijn & food professionals