[gtranslate]

Het Spaanse Wine & Food evenement van het jaar

In opdracht van de regering van de deelstaat van Castilla y León organiseerde Kroon op het Werk een proeverij van de wijnen uit deze regio. De proeverij vond plaats op maandagmiddag 13 juni 2022 Hotel Jakarta in Amsterdam.

 

Wijnproducenten- en foodproducenten uit Castilla y León gaven acte de présence op dit bijzondere evenement. Een deel van hen was nog op zoek naar een importeur in Nederland. De proeverij was uitsluitend bedoeld voor de wijnhandel, pers, foodprofessionals, social influencers en horeca/sommeliers.

 

Lees verder voor de highlights van het event.

Junta de Castilla y León

Castilla y León is, geografisch gezien, de grootste van de zeventien autonome regio’s van Spanje, en ligt in het noordwesten van het land.

 

Castilla y León grenst in het noorden aan Asturië en Cantabrië, in het oosten aan Baskenland, La Rioja en Aragón, in het zuidoosten aan Madrid en Castilië-La Mancha, in het zuiden aan Extremadura, en in het westen aan Portugal en Galicië. De hoofdstad van de autonome regio is Valladolid.

 

Junta de Catstilla y león is het gebied waar ‘wijnen nog wijnen’ zijn. Castilla y León, het noordelijke deel van het oude Castilië, het noordelijke deel van de hoogvlakte Meseta Norte. Het plateau dat gedomineerd wordt door de wijngebieden Ribera del Duero, Rueda, Toro en Cigales.

 

Allemaal authentieke wijnen komen uit Castilla y León. Krachtig wijnen met finesse uit Ribera del Duero tot de citrus koninginnen uit Rueda.

Alles over wijn

Gastronomie uit de regio

Alles over food

WTOL Academy

Kroon op het Werk werkt nauw samen met het wijnkennis instituut: WTOL-Academy

 

Dit opleidingsinstituut is een Stichting Vakopleiding Horeca (SVH) erkend opleider voor Wijn, Gastronomie en andere branchegerichte horeca-opleidingen.

 

Voor het Spaanse wijnevent ‘Castillia y León’ op 13 juni maakten wij dankbaar gebruik van de professionele wijnkennis van de opleiders en sommeliers van WTOL.

MASTERCLASS

Tijdens het middagprogramma werd een exclusieve masterclass georganiseerd voor wijnkenners, zoals inkoper, sommeliers en andere wijnprofessionals. In een uur tijd neemt Ruud Weterings van WTOL u mee op reis door het sprankelende wijngebied Castilla y León.

 

De presentatie van Ruud Wetering werd ondersteund met beeld en geluid. En uiteraard werd er goed geproefd tijdens deze masterclass. Een leerzame bijeenkomst met diepgang.

Programma

 

  • 12.00 uur: Masterclass Wijnen van Castilla y León                           (Alleen voor genodigden)
  • 13.00 uur: Opening van evenement (Vrije inloop)
  • 17.00 uur: Einde van evenement

Participanten

[ultimate_carousel]
Resalte
Logo Bodegas el Inicio
Protos-Logo
LOGOTIPO SINFORIANO BODEGAS
[/ultimate_carousel]

Hotel Jakarta Amsterdam

Een uniek energieneutraal 4-sterrenhotel in Amsterdam waar twee werelden samen komen. Waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta, ligt nu een groene oase in het centrum van Amsterdam. Hotel Jakarta Amsterdam Is goed te bereiken, zowel met openbaar vervoer als met de auto. Onder het hotel bevindt zich een ruime parkeergarage. Voor diegene die na afloop een hapje en drankje wilden nuttigen, het hotel beschikt over een stijlvol restaurant en op de bovenste verdieping vind je een skybar met een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Event highlights