24/7 Crisiscommunicatie: 06 – 24 61 09 67 (Robert Kroon)
T 020-482 08 24

Gallo Family Vineyards organiseert een Fine Food Experience Tour door Amsterdam. Ga je mee?

Geslaagde Fine Food Experience Tour door Amsterdam

Gallo Family Vineyards

Het verhaal van E&J Gallo Winery begon in 1933 aan het einde van de ‘Drooglegging’, toen Ernest en Julio Gallo – twee broers van Italiaanse afkomst in de leeftijd van begin twintig – een wijnmakerij in Californië oprichtte met niet meer dan een liefde voor wijn en veel vastberadenheid.

Vanaf de eerste dag was het doel van #gallofamilyvineyards duidelijk: het creëren van heerlijke wijnen waar iedereen op elk moment van de dag van kan genieten.
Vier generaties later, met meer dan 80 jaar toewijding, ervaring en kennis, volgt #gallofamilyvineyard nog steeds dezelfde filosofie. Gallo probeert voortdurend de wijnen te verbeteren om te voldoen aan de constant ontwikkelende smaken van de wijnliefhebbers.

Petit Gateau

De eerste stop was bij Petit Gateau. Daar stond een plateau met mini-taartjes voor ons klaar. De framboos en chocolade crème taartjes werden geserveerd bij de White Zinfandel van Gallo Family Vineyards.

Achtergrondinformatie Petit Gâteau
Petit Gâteau is een Franse pâtisserie die is opgericht door Meike Schaling in 2006 in Parijs. In 2013 opende zij met Patrice, haar man, de eerste Petit Gâteau in Amsterdam, in de Haarlemmerstraat. In 2014 volgde de tweede winkel, in de Foodhallen en in 2019 de derde, in The Food Department in Magna Plaza. De minimimi is de specialiteit van Petit Gâteau, een kein taartje in vele smaken en kleuren. Ook ander eye catching gebak zoals trendy macarons, madeleines, éclairs e.d. is subliem van smaak. Petit gâteau levert daarnaast aan een groot aantal klanten in de horeca. Meike schreef twee boeken: Kleine taartjes (over de minimimi’s) en Kleine hartige taartjes, dat vorige week is verschenen, over kleine quiches, hartige cakes en nog veel meer. De pâtissiers geven ook workshops. Vind je het leuk Petit Gateau te volgen op social media? Kijk dan eens op Instagram en Facebook pagina.

Bourgondisch lifestyle

De tweede stop was bij Bourgondische lifestyle. Rene Koelman boos ons een glas Chardonney aan met een stukje Blaue kornblomst en Chevre Charolais. Daarnaast proefden wij Sauvignon blanc met een stukje Zwaluwgekwetter en Compté Fort Zuidwijkermeer.

Achtergrondinformatie Bourgondische Lifestyle
Kaas affineren tot frisheid en elegantie bij Bourgondisch Lifestyle. Voor ons een uitdaging, telkens weer, om de kaas naar dit hoogtepunt te brengen. Door de kaas de juiste plek te geven in de diverse kamers die zijn ingesteld op luchtvochtigheid en temperatuur, met als resultaat een kaas met een subtiel begin in de smaak en een lang eind. Een ideaal moment tussen hoofdgerecht en dessert of als heerlijke afsluiter voor gasten die niet van zoet houden.

Op lage temperatuur rijpen zorgt ervoor dat de smaken zich langzaam ontwikkelen en telkens weer een laagje smaak vrijgeven gedurende de proeverij. Deze manier van rijpen hebben wij ons eigen gemaakt. Sinds 2006 halen wij de kazen zo dicht mogelijk bij de boer vandaan en brengen ze onder in een van onze rijpingskamers. Dit is niet enkel een kwestie van wegleggen en wachten, maar dit betekent met regelmaat keren, borstelen en wassen. Gewoonweg vertroetelen dus. Klik hier voor de Instagram en Facebook van Bourgondisch lifestyle.

Terre Lente

Bij de derde stop heette Luigi Pucciano ons welkom bij Terre Lente. Wij genoten van een bruschetta met lardo en kastanienhoning en een bruschetta met overheerlijke capocollo. De Merlot en Cabernet Sauvignon van Gallo Family Vineyards creëerden de extra smaaksensatie.

Achtergrondinformatie Terre Lente
Terre Lente laat je kennismaken met de smaak van de streek. Van worst en kaas, tot olijfolie, ingemaakte groenten en bijzondere wijnen. Eigenaar Luigi Pucciano verkoopt bijzondere producten van kleinschalige boeren- en familiebedrijven uit het Zuid-Italiaanse Calabrië, en hij weet er ook het nodige bij te vertellen. Met liefde voor goed eten, oog voor dierenwelzijn en kwaliteit, en passie voor de streek. Ook Terre Lente heeft zijn eigen social media kanalen. Klik hier voor de Instagram en Facebook pagina van Terre Lente
Puccini Bomboni

De vierde stop was bij Puccini Bomboni. Manager Sterre Romkema liet ons een pure walnoot bonbon proeven. Hier past de Moscato van Gallo Family Vineyards uitstekend bij.

Achtergrondinformatie Puccini Bomboni
“Elke Puccini Bomboni bonbon is bedoeld als een unieke ervaring. Rijk aan smaak. Als je chocolade eet, moet je chocolade proeven.” Dit was de leidende visie van oprichter Ans van Soelen en haar dochter Sabine van Weldam, toen zij hun eerste dessertwinkel opende als een lokaal familiebedrijf in Amsterdam aan de Staalstraat in 1987. Puccini Bomboni is niet altijd uitsluitend een chocolatier geweest maar bood aanvankelijk ook heerlijke taarten en koffie aan naast de vijf eerste chocoladecreaties van Puccini Bomboni. Deze originele bonbons waren het begin van iets speciaals. Zo een acht jaar later leidde hun onderscheidende succes tot een exclusieve focus op het aanbieden van de beste bonbons in Amsterdam en omstreken.

Het verhaal van Puccini Bomboni verspreidde zich snel en een tweede winkel werd geopend op de Singel. Naarmate de tijd voortschreed, groeide de innovatie en de chocoladecollectie. Dit daagde mensen uit om de klassieke chocoladesmaken te heroverwegen en te experimenteren met Puccini’s unieke natuurlijke combinaties. Het onderscheidende karakter van een Puccini bonbon liet een blijvende smaak achter in de herinnering van iedere bezoeker, hetwelk Puccini’s faam ver buiten de stadsgrenzen van Amsterdam verspreidde en maakte dat zij genoemd wordt als een van de tien beste chocolatiers ter wereld. Volg Puccini Bomboni op Instagram en Facebook.

Sommelier en de laatste stop

Gedurende de avond vertelde Sommelier Erik Heijkamp ons mooie dingen over wijn die we misschien niet eerder wisten.

Onze laatste stop was bij Keizer Culinair. Daar konden wij de wijnen van Gallo nog eens dunnetjes de tong laten strelen.

Achtergrondinformatie Keizer Culinair
Professioneel, intiem en knus. Zo moet volgens oprichtster Maartje Stuive een hedendaagse kookschool eruitzien. Met haar ondernemerszin en passie voor koken, begon Maartje na haar studie als productontwikkelaar bij de KLM. Ook de andere mensen achter Keizer Culinair delen Maartje’s liefde voor koken en lekker eten. En dat werkt aanstekelijk. “Want heb je eenmaal een kookworkshop bij ons gevolgd, dan sta je voor altijd met meer plezier in de keuken.” Voor meer informatie bekijk de Instagram en Facebook pagina van Keizer Culinair.