24/7 Crisiscommunicatie: 06 – 24 61 09 67 (Robert Kroon)
T 020-482 08 24

Foodies heffen het glas én de kwast voor de masterclass stilleven schilderen

Foodies heffen het glas én de kwast voor de masterclass stilleven schilderen


Foodies blijken niet alleen meesters met mes, garde en pollepel maar ook met de kwast. Gallo Family Vineyards nodigde ze uit om hun meesterwerk op het witte doek te zetten. Wijn om te drinken én te vereeuwigen. Het resultaat: pronkstukken om op te drinken!

Kunst en wijn zijn de perfecte match. Kijk maar naar 17-eeuwse schilderijen. Voor schilders was wijn – zeker in een chic Venetiaans glas – dé oefening in weerkaatsing van licht. Voor kunstkopers was een vol wijnglas hét symbool voor rijkdom, want wijn kostte toen een vermogen. Wijn en kunst zijn dus al eeuwen met elkaar verbonden. Een lust voor het oog (op het doek) én héél lekker (in het glas).

Beeldmateriaal Denise Pronk van foodblog 88 Food. Om de volledige ervaring van 88 Food te lezen, klik hier.


Ziet er geweldig uit én smaakt ook zo!

Om te schilderen én te drinken: een soepele en aromatische Gallo Family Vineyards Merlot. Proef: tonen van bosvruchten en framboos. Én een rijke Gallo Family Vineyards Chardonnay met de smaak van perzik en een hint van honing en vanille. Muziekje op de achtergrond, glas wijn binnen handbereik. Kunstschilder Caroline Mulders van het GrachtenAtelier in Utrecht, gaf tijdens de Masterclass alle ingrediënten voor bereiding van de meesterwerken: “Het vak van de culi en die van de schilder lijken veel op elkaar. Als je de basistechnieken in de vingers hebt ben je vrij om te experimenten.”
Beeldmateriaal Denise Pronk van foodblog 88 Food. Om de volledige ervaring van 88 Food te lezen, klik hier.


Gallo Family Vineyards – Wijn uit het zonnige Californië

De twee broers Ernest en Julio richtten in de jaren twintig van de vorige eeuw een wijnmakerij op in Californië met als doel: veel mensen gelukkig maken door samen mooie momenten te delen. Vier generaties later volgt de Gallo familie nog steeds dezelfde filosofie. De liefde voor wijn zie je terug in alles wat ze doen.

De druivenranken groeien op de heuvels van Californië. Het klimaat is zonnig en warm en ’s avonds koelt het flink af: ideaal voor de aroma’s van de druiven. Daarna worden ze voorzichtig geplukt en omgetoverd tot heerlijke wijnen. Wijnen die, eenmaal ontdekt, standaard in je wijnrek liggen.


Dit doen de echte chefs/ profs: 

·      Besteed veel aandacht aan je compositie. Ben je tevreden? Aan de slag!

·      Werk van achter naar voor – bouw op vanuit de achtergrond

·      Kijken, ruiken en proeven. Wijn is ruiken en proeven, schilderen is kijken

·      Een trucje: zet in je laatste, bovenste laag witte puntjes daar waar het licht weerkaatst, je zult zien dat je werk gaat glinsteren