24/7 Crisiscommunicatie: 06 – 24 61 09 67 (Robert Kroon)
T 020-482 08 24

Dit is het moment om te kiezen voor: aubergines

Juist nu is de consument op zoek naar gezonde voeding. Daar horen verse groenten bij en zeker ook aubergines. Bij de groente-speciaalzaak of supermarkt wachten de prachtige paarse vrienden om meegenomen te worden. Nederlandse aubergines zijn volop verkrijgbaar, bevatten vitamine B en C, kalium en calcium. Ze zijn goed geprijsd en zijn snel klaar.

Door nu aubergines te kopen help je ook de Nederlandse telers. Neem Ted van Luijk aubergineteler in het Westland: “Wij hopen vurig dat de Nederlandse consument de aubergine omarmt. Daardoor gaat geen enkele geteelde aubergine verloren. De export van aubergines is nu lastig en de horeca is voorlopig op slot”. Ted vertrouwt dat de Nederlandse consument de paarse groentehelden zal redden.

Aubergines

Maak van thuiskoken een avontuur

De Nederlandse aubergine is een echte seizoensgroente, verkrijgbaar van de lente tot en met oktober. De eggplant (= Engels voor aubergine) komt uit de kas om de hoek en is dus supervers. Ze maken geen verre reis. Nu restaurants gesloten zijn heb je alle tijd om met aubergines op avontuur te gaan en mooie gerechten te maken. Maak van jouw huis een beetje een sterrenrestaurant.

Hoog tijd voor inspiratie!

Een aantal Nederlandse foodbloggers ging met aubergines aan de slag. Ze ontwikkelden heerlijke auberginerecepten. Je vindt ze terug in een digitaal receptenboekje. Zie bijlage onderaan het persbericht.

Voordelen van de aubergines op een rij
· Aubergines zitten vol vitamines en zijn vezelrijk (voedzaam)
· Supersnel klaar te maken
· Je kunt ze bakken, stoven, pureren, frituren of grillen op de barbecue of grillplaat. Verrassend veelzijdig dus.

Red de Nederlandse aubergine en ga met die paarse groente aan de slag.

Noot voor redactie
Voor meer informatie kun je bellen met Esther van den Bos 06 12 546 942 of bezoek de aubergine website.