24/7 Crisiscommunicatie: 06 – 24 61 09 67 (Robert Kroon)
T 020-482 08 24

Amsterdam in rep en roer door komst famous tv chef

BBC’s Masterchef Gregg Wallace interviewt De Friese Palingroker in Amsterdam

De Friese Palingroker Bas Oosterbaan uit Koudum was even een tv-ster tijdens televisieopnames van BBC’s Masterchef in Amsterdam. De beroemde Gregg Wallace was voor een Amsterdam special de Noordzee overgestoken. Hij maakte een reportage van en over palingroken in de boot van Bas.
De Friese Palingroker is een fenomeen in Amsterdam. Hij is de enige, nog overgebleven, parlevinker van onze hoofdstad. Op een speciaal ingerichte boot rookt hij paling. En hij verkoopt ook vanaf de boot. Gregg Wallace was nieuwsgierig. Hij wilde alles weten over palingroken. In Engeland is gerookte paling totaal onbekend. Deze aflevering wordt in het voorjaar van 2020 op de BBC uitgezonden.

Internationale mediabelangstelling
De one and only parlevinker van Amsterdam heeft internationale belangstelling. Begin dit jaar zijn met name buitenlandse omroepen actief geweest in het maken van reportages over de varende Friese Palingroker.
6 juni 2018
Klik hier voor de publicatie van The Guardian.
5 en 6 mei 2019
Kijk hier voor de NDR uitzending Das Besten am Norden/Arbeiten mit Meerblick. Vanaf minuut 00:23:29 tot en met 00:29:20 kan je het aandeel van de Friese palingroker zien.
Oud en nieuw
De media en het Amsterdamse publiek worden warm van het feit dat Bas Oosterbaan het oude beroep van parlevinker weer terug op de kaart heeft gezet.
Sinds kort heeft Bas een nieuwe schuit. Hij verkoopt vanuit de boot niet alleen zijn heerlijke – zelf gerookte paling – maar ook delicatessen als: gerookte Friese ganzenborst, zeeverse oesters, huisgerookte zalm.
Meer info via Bas Oosterbaan 06 2043 1099 of kijk op: www.friesepalingroker.nl
Keertje meevaren met Bas. Bel hem even en maak een afspraak.