24/7 Crisiscommunicatie: 06 – 24 61 09 67 (Robert Kroon)
T 020-482 08 24

Eerste ‘witte goud’ onder zware beveiliging naar TV-kok Alain Caron

PERSAANKONDIGING

Eerste ‘witte goud’ onder zware beveiliging naar TV-kok Alain Caron

De lente hangt in de lucht. Traditioneel hét moment waarop de eerste asperges worden gestoken. Dit jaar luiden we het seizoen op een bijzondere wijze in. Om de start van het consumenten aspergeseizoen te vieren, wordt een kistje piependverse asperges met gepantserd waardetransport naar Amsterdam gebracht en overhandigd aan tv-kok Alain Caron. 

Alain Caron

 

TV Chef leert jongvolwassenen koken

De allereerste steek van dit jaar gaat, rechtstreeks van de teler per waardetransport, naar tv-chef Alain Caron. In kookstudio Keizer Culinair in de Amsterdamse Elandsstraat gaat hij aan de slag met vijftig jongvolwassenen – de generatie die wél lekker wil eten maar steeds minder in de keuken staat.

 

Koken met het witte goud

Onderzoek wijst uit dat Randstedelingen (20-35) minstens een paar keer per week buiten de deur eten, stoommaaltijden kopen of kant-en-klaar diners in de supermarkten, naar de snackbar rennen óf iets bestellen bij Thuisbezorgd.nl. Koken is ingewikkeld en duurt lang, zo is de gedachte onder de jonge garde. Gevolg: de asperge-eter vergrijst.

 

Caron (tv-chef BinnensteBuiten, cuisinier, en Masterchef jurylid) gaat met de opening van het aspergeseizoen het tegendeel bewijzen: zelf asperges koken is niet moeilijk, lekker en ook gewoon leuk. Het witte goud wordt door de chef-kok bovendien geroemd om de veelzijdigheid én het gemak. Bij uitstek dus dé groente die jongeren weer aan het koken krijgt.

 

Wat van dichtbij komt is vers

De asperge is één van de laatste echte seizoensgroente in Nederland en dus altijd écht vers. Dankzij de zachte temperaturen dit jaar begint het aspergeseizoen vroeg. Het einde van de oogst staat traditiegetrouw vast: 24 juni 2020, met het feest van Sint Jan.

 

UITNODIGING

We nodigen je van harte uit voor de feestelijke opening van het aspergeseizoen op 27 maart 15:00 in kookstudio Keizer Culinair in de Elandsstraat 169 te Amsterdam.

 

Einde persaankondiging
Aanmelden bij: Kroon op het Werk
Stuur een email: sally@dekroonophetwerk.nl 
Vragen? Sally Snoeijink van Kroon op het Werk: 020 4820824

 

Voor meer informatie bezoek de website van het Nederlands Asperge Centrum